Laureaci konkursu walentynkowego:

  • 1. Monika Lemko
  • 2. Aneta Gwiner
  • 3. Ilona Mokrzańska

Poniżej przedstawiamy wyróżnione prace:

1. Monika Lemko
Przepis na miłość

Kiełbasa Krakowska sucha z indykiem OLEWNIK w drobną kosteczkę się pokroiła, i z startym serem grana padano, i zmiksowanymi suszonymi pomidorami połączyła. Pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz chili doprawiła, i na cieście francuskim położyła. Razem się zrolowali, na roladki podzielili, i w kształcie serca na blaszce ułożyli. Oliwki zielone miejsce dla siebie wybrały, bo w miłosnym uniesieniu udział też mieć chciały.

Serce upieczone, gorące, pełne namiętności, dążące do doskonałości, serem zostało oprószone i listkami bazylii ozdobione.

Takie serce to smak, zapach i miłosne rozdanie, bo każdy swój kawałek bez problemu dostanie. Dzielenie się miłością to przecież najcenniejsze, a takie świętowanie wspólnych posiłków, jest w rodzinie najcenniejsze.

2. Aneta Gwiner
Wybuchowa Sałatka

Sałatka walentynkowa z kulami twarogowymi i pestkami słonecznika. i dynii. Rukola, pomarańcze, sucha krakowska pod sosem z oliwy z oliwek octem winnym, kolendrą, czosnkiem i cukrem trzcinowym

3. Ilona Mokrzańska
10 lat wspólnych walentynek

Chyba nie ma lepszej rekomendacji dla mojej propozycji dania, które niczym strzała amora trafia w nasze gusta i aromatycznie podkreśla to co kochamy. Tak jak nasza miłość moja potrawa najlepiej smakuje w rozgrzewającym towarzystwie drugiej pary iskierek zaciekawienia w oczach, splecionych dłoni a czasami i szybszego bicia gorącego serca działając na wszystkie zmysły a z każdym kęsem doceniamy jej magię przyjemności. Walentynkowe serca z delikatnie zarumienioną skórką czy słodko na ostro pieczona dynia z wiedeńskimi oczywiście– takie od serca dla serca – one już wiedzą, jak to zrobić by zawsze być w naszym stylu apetycznie pobudzonego miłosnego menu, które uwielbiamy smakować na wiele sposobów podobnie jak i naszą miłość, która ma wiele odcieni zaskakujących smaków i cudownych aromatów :)

4. MalgorzataWierzbicka
Walentynkowe serce

Mój pomysł na walentynkową potrawę to serce. Kabanosa kroimy wzdłuż. Jedną końcówkę łączymy wykałaczką, tak, aby wyszło nam serce. Następnie podsmażamy kabanosowe serce na patelni. Po około 1 minucie dodajmy jajko i smażymy, po obu stronach, około 1 min. Gotowe danie podajemy z warzywami. Smacznego:)